„Food trucki” też muszą pokazywać oceny świadczące o czystości

2017-05-27 2:00

Każdy kto serwuje jedzenie w Nowym Jorku powinien stosować się do takich samych zasad. Skoro restauracje muszą wywieszać w widocznym miejscu plakat z oceną sanepidu świadczącą o czystości tak lokalu jak i świeżości serwowanych dań, to tak samo powinni robić to właściciele popularnych bud z jedzeniem.

Dyskusje na temat wywieszania przez właścicieli „food trucków” ocen – liter A, B, C – które wyraźnie pokazują, czy dane miejsce spełniło wszystkie wymagania inspekcji zdrowia i stosuje się do wszelkich zaleceń jeżeli chodzi o przechowywanie oraz przygotowywanie jedzenia, trwały już od jakiegoś czasu. Od początku pomysł bardzo popierali tak sami nowojorczycy, miejscy radni a i właściciele „bud z jedzeniem” też nie mają nic przeciwko temu. Stworzono więc odpowiedni przepis regulujący tę kwestie. Został on jednogłośnie przyjęty przez członków Miejskiej Komisji ds. Zdrowia w City Hall. Teraz musi on zostać podpisany przez burmistrza Billa de Blasio (55 l.) i od czasu kiedy to się stanie nabierze mocy prawnej w czasie do 270 dni od złożenia „parafki”. Po tym, właściciele „food trucków” będą musieli w widocznych miejscach przyczepiać swoje oceny czystości.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają

Materiał Partnerski

Materiał sponsorowany